Home » השירותים הניתנים במסגרת חוק סיעוד

השירותים הניתנים במסגרת חוק סיעוד

חוק סיעוד הינו חוק שנחקק על מנת להבטיח שקשישים המוצאים עצמם במצב סיעודי, כך שהם מתקשים בביצוע הפעולות היום יומיות הפשוטות, יקבלו עזרה מתאימה ויוכלו להמשיך לחיות בכבוד ולשמור על איכות חיים סבירה. החוק, כפי שהוגדר על ידי הביטוח הלאומי מקנה זכויות והטבות לקשישים סיעודיים שאמורות לסייע להם בתפקוד היום יומי.

קשיש סיעודי

קשיש סיעודי הינו קשיש שאינו מסוגל לבצע בכוחות עצמו את חלק או כל הפעולות היומיומיות הבסיסיות וזקוק לעזרה של מישהו אחר לביצוע פעולות אלה. על מנת שקשיש יהיה מוגדר כסיעודי לא מספיק שהוא יתקשה בביצוע הפעולות, אלא הוא צריך לא להיות מסוגל כלל לבצע את הפעולה לבדו. מבחן הכנסות קובע את גובה הקצבה לה הוא זכאי.

הפעולות הנדרשות לקבלת ההגדרה כקשיש סיעודי הן: ניידות (בעיקר בבית), רחצה, הלבשה, אכילה (קשיש המתקשה לאכול בכוחות עצמו ארוחה שמישהו אחר הכין עבורו), שליטה בסוגרים (קשישים הזקוקים לאמצעי ספיגה כמו טיטולים עקב קושי בשליטה בצרכים).

גמלת סיעוד

כדי לקבל את גמלת הסיעוד יש להגיש בקשה לביטוח לאומי בצירוף מסמכים רפואיים ואחרים המעידים על מצבו הסיעודי של הקשיש. לאחר קבלת הטפסים עורך ביטוח לאומי מבחן תלות על מנת לקבוע האם הקשיש הינו סיעודי ומה רמת התלות שלו בזולת. מבחן התלות נערך בבית הקשיש על ידי אחות מוסמכת או על ידי רופא גריאטרי מומחה. הבודק מבקש מהקשיש לבצע את המטלות המדוברות ובהתאם לרמת הביצוע נותן לקשיש ציון. ככל שהציון גבוה יותר, כך יהיה זכאי הקשיש ליותר עזרה.

שירותים הניתנים לקשישים במסגרת חוק סיעוד

חוק סיעוד מקנה לקשישים סיעודיים מספר שירותים:

  • מה שמעסיקים צריכים לדעת לגבי מטפל או מטפלת סיעודית: השירות המשמעותי ביותר הינו טיפול סיעודי בבית הקשיש אשר יסייע לו בביצוע פעולות היום יום על מנת שיוכל לקיים את שגרת יומו בצורה סבירה. המטפל או המטפלת הסיעודית מגיעים לבית הקשיש מדי יום למשך מספר שעות מוגבל כפי שקבע ביטוח לאומי. במהלך שעות הטיפול מסייעים המטפל או המטפלת לקשיש בכל מה שנדרש: הם מסייעים לקשיש ברחצה, עוזרים לו לפשוט בגדים מלוכלכים וללבוש בגדים נקיים, מכינים ארוחה קלה ומסייעים לקשיש לאכול אותה, מסייעים לו בניידות בבית או מחוץ לבית – יוצאים איתו לגינה, לקופת חולים או לביצוע סידורים שונים. במידה והקשיש זקוק לעזרה בהחלפת טיטולים או בהליכה לשירותים, גם זה תפקיד המטפל או המטפלת הסיעודיים.
  • טיפול במרכז יום לקשיש: קשיש סיעודי יכול להמיר חלק משעות הטיפול בשעות במרכז יום  לקשיש. במרכז יום לקשיש מקבלים הקשישים שירותים רבים: פעילויות חברה, העשרה ובידור, דבר חשוב מאד לקשישים סיעודיים הנמצאים ימים ושעות לבדם בבית וכמהים לחברה ופעילות. בנוסף ניתנות במרכז יום לקשיש ארוחות חמות, וישנם גם מרכזים המסייעים בתספורת, רחצה ועוד.
  • אספקת טיטולים ומוצרי ספיגה: קשישים המתקשים לשלוט בצרכים וזקוקים לטיטולים זכאים לקבל אספקת טיטולים עד הבית במסגרת זכאותם בחוק.
  • משדר או לחצן מצוקה: לחצן מצוקה הינו אמצעי חירום המבטיח שקט נפשי לקשיש ובני משפחתו. קשישים סיעודיים הנמצאים לבד בבית עלולים למצוא עצמם במצוקה לאחר נפילה או כאשר אינם מרגישים טוב. לחצן מצוקה מחבר אותם למוקד בו עובדים רופאים ואחיות ואשר מסוגל לאבחן את בעייתו של הקשיש ולשלוח אמבולנס או ביקור רופא בשעת הצורך.
  • שירותי כביסה: קשישים סיעודיים אינם מסוגלים לכבס בכוחות עצמם. שירות זה מאפשר להם לקבל שירותי כביסה כאשר הכביסה נאספת מלוכלכת מביתם ומוחזרת אליהם נקייה.

ההחלטה לגבי סוג השירותים שיקבל הקשיש מתקבלת על ידי ועדת חוק סיעוד המתקיימת בלשכת הרווחה המקומית, והיא שקובעת אילו שירותים יקבל הקשיש במסגרת החוק.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715472

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר